8-9 februari, avslutande seminarium

8-9 februari hade Bitstream II ett avslutande seminarium för drygt 20-talet enhetschefer som deltagit i verksamhetsmodellering. 

Deltagare under seminariet.

Under seminariet fick deltagare från Länsstyrelsen, Norsjö, Åsele och Umeå kommun dela med sig av sina erfarenheter av att bedriva kartläggning av olika verksamheter. Sedan i oktober har de jobbat med att kartlägga och analysera sina verksamheter och alla har hittat förändringsförslag som kan förbättra verksamheten.

– Det är fantastiskt att de inte bara har lärt sig att modellera utan många har gått vidare och använt sina diagram och modeller för att förändra sin egen verksamhet och till och med börjat organisera för verksamhetsutveckling, säger Mikael Söderström som tillsammans med Ulf Hedestig undervisat och coachat deltagarna på kursen.

Totalt har nu ett drygt 70-tal chefer från Sverige och Norge deltagit i denna kompetensutvecklingsinsats som ger en bra grund för de övriga aktiviteter som Bitstream II genomför under 2018 och 2019.